ولین نسخه اش بر روی سگا ساترن و PS1 عرضه شده.واقعا گیم پلی جذاب و در گیر کننده اش هنوز هم من را درگیر خودش می کند درحالی که الان سال ۲۰۱۵ است و ۲۰ سال گذشته!نسخه ۳ و ۴ هم که انحصاری XBOX بودند و جز نجات دهندگان XBOX بودند که حتی باعث نشان دادن برتری این کنسول نسبت به PS3 شدند.بعد از نسخه ۴ و قبل از امدن نسخه ۵ نسخه هایی جانبی ای هم امدند مانند یکی از انها به نام DEAD OR ALIVE PARADIES که فقط شبیه ساز عکاسی از شخصیت های مونث بود و بهتر بود به عنوان یه مینی گیم در نسخه اصلی می امد که همین اتفاق هم افتاد و جز خاری این سری هیچ نتیجه ای نداشت. گیم پلی بازی مثل نسخه های قبلی سادگی خود را دارد، قابلیت بدل زدن که خیلی سطح بازی را را بالا برده است باعث شده که فقط به فکر فشار دادن سریع کلیدها نباشید و بتوانید حرفه ای تر بازی کنید و با وجود بخش آموزشی و تمرینی بسیار عالی شما میتوانید به راحتی با بازی آشنا شوید. کاراکترهای جدیدی از بازی Virtua Fighter در این نسخه وجود دارد. همچنین در این نسخه مکانیسمهای گیم پلی جدیدی تعبیه شده است. از لحاظ گرافیکی نیز بازی بهینه تر و واقع گرایانه تر شده است.
یکی از نقاط جالب در سری Dead or Alive تغییر محیط مبارزات میباشد. از شکستن زمین گرفته تا پرت شدن از یک ارتفاع و وارد شده به یک محیط مبارزه ای جدید. حال در این نسخه یک سری صحنه های سینمایی هم به بازی اضافه شده که جذابیت صحنه های مبارزه را بیشتر میکند. بازی لیست کاراکترهای متنوعی دارد که با بازی کردن در قسمتهای مختلف بازی میتوانید چند لباس برایشان آزاد کنید. Dead or Alive در مقابل رقبای خود از گرافیک بالاتری برخوردار است و طراحی کاراکترها در بازی عالی انجام شده، مثلا:، فکتهای مثل عرق کردن و کثیف شدن کاراکترها به وضوح بر روی صورت و بدنشان قابل مشاهده است، متاسفانه بزرگترین ضعف بازی در صداگذاری آن میباشد صدای کاراکترها با ظاهرشان هم خوانی ندارد و در بعضی موارد Lip Sync هم دارد. نقد های بازی هم نیز اکثرا مثبت بوده.بازی به سه بخش انلاین داستانی و مبارزه ازاد(آرکید)رو دارا می باشد.
قطعا نمی توان از این عنوان داستانی در حد MORTAL KOMBAT داشت اما در حدی هست که ارزش تمام کردن داشته باشد. در اولویت نخست برای بازیساز در این سبک بخش چند نفره قرار دارد که امری منطقی باب عنواین این سبک می باشد. بازی Dead or Alive 5 هرچند نوآوری جالب توجهی نداشته اما با اصلاح برخی از تئوریهای منفی این سبک بسیاری از ایرادات را توجیه نموده، برای مثال در بیشتر بازیهای مبارزه ای پس از خوردن یک مشت یا لگد سنگین به نحوی کار را برای خود تمام شده می دیدید چرا که کمی زمان جهت برپا شدن مجدد نیاز داشتید. و در این مدت کوتاه فرصت مناسبی نصیب حریفتان برای تشدید آسیب به شما به شمار می رفت. اما در این بازی شما میتوانید به سرعت بلند شوید و به مبارزه تان ادامه دهید. خود این مسئله از یک بُعد مثبت به نظر می رسد چرا که همانگونه که بیان شد بازه زمانی دیگری جهت رساندن آسیب بیشتر به شما برای حریفتان پیش می آمد و اگر چنین اتفاقی در اواسط مسابقه برای شما می افتاد پایان مسابقه را بیش از پیش نزدیک می ساخت اما بُعد منفی آن نیز بی ارزش ساختن ضربات سنگین و آسانتر ساختن مبارزات می باشد البته برای جلوگیری از رخداد این مسئله نیز سازندگان از نوار ذخیره انرژی یاری طلبیده اند، بگونه ای که در ۵۰ درصد شما میتوانید از ضربات سنگین استفاده کنید و آسیب قابل توجهی به نوار سلامتی حریفتان وارد سازید.
گفته شد که ضربات سنگین تاثیر چندانی در سرعت مسابقه نمی گذارد. باید حواستان را جمع کنید و از استفاده مکرر از یک تاکتیک و ضربه امتناع کنید چرا که فزیک بازی به کمک گیم پلی این عنوام رفته تا سرعت در حرکت کارکترها بیشتر باشد به همین خاطر است که استفاده مکرر از یک حرکت دفاع تعبیه شدهو یا گریختن از ضربات شما توسط حریفتان را موجب میشود. سیستم پرش بازی نیز مشابه فزیک و سبک سایر بازیهای این سبکی است. بعبارتی نوآوری خاصی در این آیتم از گیم پلی بازی وجود ندارد و تنها خاصیت استفاده از پرش دادن جای خالی و زدن مشت و لگد است. به هرحال نمیشود از این عدم نوآوری خرده ای گرفت و این مسئله هنوز در هیچ بازی مبارزه ای شاهد افزودن نوآوری نشده است. این مسئله نیز فراموش نگردد که به لطف فزیک و انجین خوب بازی و همچنین زحمت یازندگان استفاده از اشیاء موجود در محسط سه بعدی بازی نیز ممکن گردیده هر چند که این وسائل آسیب های جدی را به مبارزها نمی رساند.
یکی دیگر از نقاط قوت گیم پلی این بازی وجود حرکات اختصاصی برای هر کاراکتر می باشد. به عبارتی هر کارکتر توانایی خاصی دارد برای مثال، شخصیت تینا قادر به زدن ضربات سهمگین می باشد تا حدی که در بازی از او به نام تینا روده خرد کن یاد می شود و یا کریستی نیز به مار به دست معروف است. البته معمولا اینگونه ضربات اختصاصی به گونه ای طراحی میشوند که قابل پیش بینی باشندو بازی Dead or Alive 5 نیز از این قاعده مستثنی نگردیده است.
همانطور که میدانید پیش از این هم ذکر شده از بازیهای مبارزه ای نبایست توقع داستان خاصی داشته باشید و بخش کمپین یا مرحله ای بازی تنها در تعدادی مبارزه برای رویارویی با افراد قوی تر و آزادسازی برخی حرکات و تاکتیکها صورت میگیرد در بازی Dead or Alive 5 بخش کمپین بازی در ۱۹ بخش خلاصه میشود که هر بخش مخصوص یک شخصیت میباشد هریک از این بخشها نیز سه مرحله را تشکل میدهد که با گذر از آنها میتوانید حرکات و قابلیتهای ممکن را آزاد نمایید و تاکتیک و حرکات ترکیبی را بیاموزید. این بخش نیز یکی دیگر از تئوری های این سبک میباشد که قسمت پنجم Dead or Alive به خوبی از پس آن بر آمده و سرگرمی جذابی را در بخش کمپین برای بازیبازها تعبیه کرده است.
از ویژگیهای قابل توجه و چشمگیر گیم پلی بازی بگذریم و به گرافیک برسیم. اکثر بازیهای مبارزه ای به دلیل وسعت کم آنها امروزه بصورت آرکید و یا دانلودی عرضه میشوند. ضمن همین مسئله آنها نمی توان توقع گرافیکی در حد بازیهای بزرگ را داشت بازیهایی که در این سبک از وسعت بیشتر برخوردار هستند مانند Tekken یا Street Fighter که توسط ناشرین بر روی دیسک عرضه میشوند به طبعیت از شرایطی که بازیهای این سبک دارند از گرافیک بالایی برخوردار نیستند و معمولا سعی میکنند برای توجیه این مسئله از سبک گرافیکی سل شید استفاده کنند. اما عنوان Dead or Alive از همان ابتدا از پیشتازان گرافیک در سبک مبارزه ای بشمار میرفت. قسمت پنجم این بازی نیز با شجاعت تمام با یک گرافیک Real وارد گود شده، بازی از فزیک توانمندی بهره مند است و طراحی اشیاء و استیجهای مبارزه بسیار دقیق کار شده است. طراحی کارکترها و چهره آنها نیز کمک شایانی در محبوبیت بازی داشته است. گرافیک فنی بازی را با احترام به سبک مبارزه ای نمیتوان با سایر عناوین نسل هفتمی مقایسه کرد و همین بهانه ای برای تحسین گرافیک این بازی به شمار می آید.
در بخش صداگذاری هم تنها کلیشه های این سبک موجود است و موسیقی بازی نیز چندان غنی نیست و ساخت آنها کار سختی نیست که که این نقطه را مینوان منفی ترین نکته این بازی بحساب آورد، بازی Dead or Alive 5 نسبت به نسخه های پیشین افت محسوسی را داشته اما در این اوضاع نابسامان سبک Fighting این بازی از تحسین برانگیزترین ها به شمار می آید. اگر قصد خرید این بازی را دارید دو مورد را ملاک خود قرار دهید نخست اینکه اگر به دنبال نوآوری هستید و از بزن و بکش در بازیهای مبارزه ای خسته شده اید Dead or Alive 5 گزینه ی مناسبی نیست اما اگر به دنبال حرکات ترکیبی جذاب و دوری استفاده ی مکرر از مشت و لگد هستید تجربه Dead or Alive 5 را هرگز از دست ندهید.
ارسال دیدگاه