اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ژانر فایتینگ را دنبال میکنید، مسلما با نام Arc System Works نیز آشنا هستید. شرکتی ژاپنی که تبحر خاصی در ساخت عناوین دوبعدی در این سبک داشته و بازتاب این توانایی را میتوان در کارنامه قدرتمند این شرکت در عناوینی چون سری blaze blue و Guilty Gear دید. شرکت ASW در جدیدترین تلاش خود دست به تلفیق دنیاهای عناوین ساخته خود کرده است و بدین منظور شاهد رویارویی شخصیتهای چهار عنوان BlazBlue ،Persona ،Under Night In Birth و RWBY در مقابل یکدیگر هستیم.در ادامه با نقد و بررسی بازی همراه ما باشید.
احتمالا تاکنون از نام بازی این نتیجه رسیدهاید که این عنوان اساسا یک BlazBlue تلقی میشود و عموما از گیمپلی و عناصر تشکیلدهنده این سری استفاده میکند، اما این بدان معنا نیست که ۳ عنوان دیگر حضور کمرنگتری داشته باشند. سیزده شخصیت از دنیای BlazBlue، هفت شخصیت از دنیای Persona، هفت شخصیت از دنیای Under Night In Birth و چهار شخصیت از دنیای RWBY به مصاف یکدیگر میروند. البته، شایان ذکر است که ASW در خصوص راستر بازی سیاست جالبی نداشته و تعدادی از شخصیتهایی که در حال حاضر آماده عرضه بودهاند را به عنوان DLC عرضه میکند.
افرادی که سری BlazBlue را دنبال کرده باشند، مسلماً با پیچیدگی گیمپلی و اجرای سخت حرکات و کامبوها آشنایی دارند. تلفیق چهار دنیا با چهار هسته متفاوتگیمپلی و کنترل شخصیتهای متفاوت از عناوینی باگیمپلی و قوانین مشخص خود، سبب شده تا ASW به دنبال راهحلی برای یکپارچه کردن این موارد باشد. نتیجه، آسانتر کردن اینپوتها (Inputs) برای اجرای کامبوها بوده است که سبب شده دیگر خبری از اینپوتهای پیچیده برای اجرای حرکات پیچیده نباشد. ASW در این رابطه توضیح داده است که هدف از انجام این کار – علاوه بر یکپارچه ساختن گیمپلی بازی – قابلدسترس بودن بازی برای افراد جدید نیز بوده است که ازاینپس میتوانند بهراحتی بازی را شروع کنند و نگرانی از بابت گیمپلی پیچیده با اینپوتهای پیچیده نباشند.
شاید در وهله اول، این خبر چندان خوشایندی برای طرفداران قدیمی و حرفهای سری BlazBlue نباشد، اما ASW نیز این نکته را مدنظر قرار داده و شاهد بیشازحد آسان شدن بازی نیستیم. بازی در هسته خود همچنان یک BlazBlue است که این بدان معناست همچنان شاهد مکانیزمهای پرتعداد و سرگیجهآور و درعینحال جذاب گیمپلی هستیم. قابلیتهایی چون Reversal Action، Distortion Skill ،Partner Skill ،Cross Combo ،Cross Burst و Astral Heat شاید در نگاه اول گیجکننده به نظر برسند، اما باگذشت زمان، تمامی این قابلیتها توسط بازیکن بهراحتی از هم تمیز دادهشده و به انعطافپذیری هر چه بیشتر گیمپلیکمک میکنند.
در این عنوان، هر بازیکن تیم ۲ نفرهای از شخصیتهای موجود انتخاب کرده و به مبارزه با یکدیگر میپردازند، همانطور که از عنوان بازی نیز پیداست، همکاری تیمی و استفاده به موقع از دو شخصیت، کلید پیروزی است. شخصیت دوم بهراحتی و تنها با فشردن یک دکمه وارد میدان میشود و کنترل را در دست میگیرد. در حین اجرای کمبوها نیز میتوان تنها با فشردن یک دکمه، از قابلیتهای شخصیت دوم بهصورت همزمان استفاده کرده و موقعیتهای جدیدتری برای اجرای کامبوهای بزرگتر و یا فرار از مخصمههای سخت و حتی ایجاد موقعیتهای مناسب برای پیاده کردن استراتژیهای دیگر خلق نمود.
در صورت تمام شدن خط سلامتی هر یک از دو شخصیت، شخصیت باقی مانده باید به تنهایی با ۲ شخصیت حریف رقابت کند؛ اما برای ایجاد تعادل و همچنین دادن یک شانس دیگر به بازیکن تنها، ASW قابلیتی تحت عنوان Resonance Blaze ابداع نموده است. با فعال کردن این قابلیت، شخصیت باقی مانده برای مدت ۱۵ ثانیه تقویت شده و خط قرمز نوار سلامتی و نوار Skill شروع به پر شدن میکنند. علاوه بر این، بازیکن قادر خواهد بود تمامی Skill Move های خود را به Distortion Moveها لغو کنند و در نهایت به عنوان آخرین برگ برنده، در صورتی که نوار Skill تا ۹ مرتبه پر شده باشد، بازیکن قادر به اجرای بزرگترین و مرگ آورترین حرکت بازی تحت عنوان Astral Heat خواهد بود که شخصیتهای حریف را بدون توجه به میزان سلامتی آنها، تنها با یک حرکت نابود میسازد.
به طور کلی، گیم پلی BBTAG بسیار جذاب و انعطاف پذیر بوده و با توجه به راستر بزرگ بازی، بدون شک مدت زمان بسیار زیادی شما را درگیر خود خواهد کرد.
پس از گیم پلی، به بحث در مورد محتوای ارائه شده در بازی میپردازیم. به جرات میتوان گفت ASW همیشه در ارائه محتوای زیاد در بخش تکنفره سرآمد دیگر شرکتها بوده و وجود بخشهای مختلف باعث شده تا بازیکنها از این حیث احساس کمبود نکنند؛ اما در کمال تعجب، عنوان BBTAG آنگونه که باید در این زمینه قوی ظاهر نشده و تنها با چند قسمت مختلف در بخش تکنفره روبهرو هستیم. حالت Episode Mode در واقع نقش داستان بازی را ایفا کرده و در ۴ اپیزود خلاصه شده و هر اپیزود مختص به یکی از چهار سری مرتبط با این عنوان است. هر اپیزود تنها در چند مبارزه خلاصه شده و در نهایت پس از شکست باس اصلی، به پایان میرسد. در این بخش، بیشتر به جای مبارزه کردن، مشغول گوش دادن به دیالوگهای شخصیتها هستید و در این حین، همانند بازیهای RPG، باید تصمیماتی را اتخاذ کنید که هر کدام به نوبه خود در پایانی که با آن مواجه خواهید شد، تاثیرگذار خواهند بود و پایان متفاوتی را تجربه خواهید کرد.
اما سیاست گذاریهای ASW در قبال عرضه شخصیتهای جدید بهصورت DLC وجه خوبی از خود به جای نمیگذارد. در طول بخش Episode Mode، بازیکنان با شخصیتهایی روبهرو میشوند که قرار است بهصورت DLC عرضه شوند، اما در حال حاضر به صورت کامل در بازی حضور دارند. به عبارت دیگر، ASW در قبال ارائه شخصیتهای DLC بدترین نوع سیاست را انتخاب کرده و تقریبا نیمی از راستر بازی را که باید در بازی گنجانده میشدند از بدنه اصلی بازی جدا کرده و به صورت DLC به فروش میرساند. شخصیتهایی که در حال حاضر بر روی دیسک (On Disk DLC) بازی قرار دارند. این نوع سیاستگذاری در قبال DLCهای یک بازی عمدتا با واکنش منفی طرفداران روبهرو میشود؛ چرا که باید برای محتوایی که باید بخشی از بدنه اصلی بازی میبود، پول بپردازند.
جدا از بخشهای Vs. Mode, Survival و Training Mode، بخش Tactics Mode به عقیده نگارنده بهترین بخش بازی بوده و از هر نظر کامل است. در این بخش، که خود به چندین زیر مجموعه تقسیم میشود، ابتدا میتوانید برای آشنایی با سیستم گیمپلی و مکانیزمهای بازی، قسمت Basics و پس از آن قسمت Practical Application را انجام دهید که بهصورت مفصل زیر و بم بازی را برای شما توضیح میدهد و شما را برای ورود به دیگر بخش های بازی آماده میکند. نبود بخش Tutorial کامل و جامع در بیشتر عناوین فایتینگ بهخصوص سری Tekken بهشدت حس شده که سبب میشود بازیکن هیچ درکی از مکانیزمهای بازی نداشته و پروسه یادگیری بازی رو طولانیتر کند؛ اما در عناوین ASW هیچگاه چنین کمبودی احساس نمیشود. پس از یادگیری هسته گیمپلی و مکانیزمهای بازی، میتوانید در بخش Characters با شخصیتها و ویژگیهای منحصر بهفرد هر کدام بهطور کامل آشنا شوید. از نقاط ضعف و نقاط قوت هر کدام آشنایی پیدا کرده و سپس مهارتهای خود را در شش Challenge که برای هر شخصیت تدارک دیده شده است، بسنجید. هر کدام از Challengeها به نمونههایی از کمبوهای قابل اجرا توسط هر شخصیت پرداخته که به ترتیب درجه سختی آنها بیشتر میشود. در نهایت، در بخش Mission، بازیکنان میتوانند به انجام ۲۸ ماموریت بپردازند که هر کدام شیوه خاصی را برای به اتمام رساندن، پیش روی بازیکن میگذارند.
در بخش آنلاین بازی، بازیکنان به سادگی کنترل آواتار شخصیت خود را برعهده گرفته و به Roomهای تدارک دیده شده ملحق میشوند. از نکات جالب این بخش، دیدن بقیه بازیکنان در سرتاسر جهان بوده که یا به دنبال رقیب میگردند و یا مشغول مبارزه با یکدیگر میباشند.
بدون شک، برای بسیاری از افرادی که عناوین فایتینگ را بهصورت حرفهای دنبال میکنند، اطلاع در مورد نت کد بازی بسیار حایز اهمیت است؛ چرا که بیشتر وقت این دسته از افراد به مبارزات آنلاین با دیگر بازیکنان در سرتاسر جهان برای بهبود تواناییها و مهارتهای خود سپری میشود. نت کد ضعیف در کامیونیتیهای فایتینگ، از عوامل بسیار مهمی است که نقش حیاتی را در تعیین سرنوشت یک عنوان فایتینگ ایفا میکند. به جرات میتوان گفت نت کد این عنوان به شکل قابل توجهی خوب بوده و بازیکنان میتوانند با کمترین لگ و تاخیر به بازی با دیگر افراد در سرتاسر جهان بپردازند و از بابت بروز مشکلات ناشی از نت کدهای ضعیف، نگرانی نداشته باشند. پیدا کردن رقبا بهسرعت انجام شده و مبارزات بهسرعت شروع میشود. ASW در این زمینه بدون شک با قدرت ظاهر شده است.
حرف آخر
عنوان BBTAG با ترکیب ۴ دنیای متفاوت و یکپارچه ساختن مکانیزمهای گیمپلی عناوین مورد نظر و ارائه یک گیمپلی جذاب و انعطافپذیر بههمراه راستری بزرگ از شخصیتهای معروف و محبوب، چه در زمینه آنلاین و چه در زمین آفلاین، بدون شک عنوانی فوقالعاده است که بدون قربانی کردن عمق گیمپلی، تمامی بازیکنان جدید و طرفداران قدیمی به یک اندازه از آن لذت خواهند برد.
Verdict
BBTAG is a fun combination of 4 different worlds. The game has a big roster of lovely characters which help the game to present a good depth in its gameplay. BBTAG is a nice experience for both new and old players/ fans
ارسال دیدگاه