نقد و بررسی بازی Sleepin’ Deeply

نقد و بررسی بازی Sleepin’ Deeply

بازی Suicide Guy: Sleepin’ Deeply  یک بازی در ژانر « معمایی ، ماجراجویی » است که توسط کمپانی ChubbyPixelابتدا برای پلتفرم PC در ۷ ژوئن سال ۲۰۱۸ و سپس در ۲۵ اکتبر همین سال برای سوئیچ و بعد از آن در ۱۱ ژانویه سال ۲۰۱۹ برای PS4 منتشر شد. همچنین در ۴ دسامبر سال ۲۰۲۰ این بازی با نام مختصر  Sleepin’ Deeply به بازار عرضه شد. می خواهیم نگاهی بیندازیم به اجزای مختلف  بازی Suicide Guy: Sleepin’ Deeply و بررسی داشته باشیم به ضعف ها و مزایای این بازی .

Suicide Guy: Sleepin’ Deeply فرصتی تازه برای تجربه سبکی جدید از سری بازی‌های اول شخص در محیطی پر از معما را برایتان به ارمغان می‌آورد. در این بازی، شما در قالب مردی نقش‌آفرینی می‌کنید که در رویاهای خود گیر افتاده و هرچه سعی می‌کند، قادر نیست از خواب بیدار شود! حال وظیفه شما این است که به کمک او آمده و راهی را برای خروج از رویاهایش پیدا کنید.

به طور کلی این بازی ۲۵ مرحله مختلف را با محوریت رویاهای کاراکتر اصلی برایتان آماده کرده که گذر از هریک، نیازمند سعی و تلاش بسیار است. نکته جالب توجه در مورد کلیه مراحل بازی Suicide Guy: Sleepin’ Deeply این است که شما در دنیای رویا، می‌توانید با کلیه اشیای محیط و اتاق در تعامل بوده و آنان را از جایی به جای دیگر منتقل کرده و یا به طور مستقیم با آنان در ارتباط باشید.

گیم پلی بازی خیلی ابتدایی بوده و ضعف های زیادی دارد. از همان مرحله اول که با خوردن نوشیدنی الکلی کاراکتر اصلی وارد رویا ها می شود شما متوجه خواهید شد که در چه محیطی قرار است به بازی بپردازید. داستان بازی اساسا کلیشه و ابتدایی است. شما برای اینکه از خواب یا بهتر است بگویم از رویاهایتان بیرون بیایید باید ۲۵ مرحله یکی از دیگری دشوار تر را سپری کرده و با چالش های آن رو به رو شوید.

عمده ضعف گیم پلی در کلیشه ای بودن و دوری از هرگونه خلاقیت و نوآوری است. بازی  Suicide Guy: Sleepin’ Deeply هیچ چیز جدیدی برای گفتن در سبک معمایی ندارد. پس انتظار نداشته باشید که قرار است با یک بازی هیجان انگیز و بسیار درگیر کننده رو به رو شوید.

گرافیک بازی Suicide Guy: Sleepin’ Deeply به معنای کلمه « پوچ » است. ما نه شاهد ساختار و فضای مناسب سبک معمایی هستیم  نه کیفیت و ترکیب رنگی درستی در آن وجود دارد. صداگزاری که اصلا قابل توصیف نیست و فقط می شود گفت خیلی بد است. با توجه معماهای طراحی شده در بازی ، می بایست رنگ ها و شکل و فرم اجزای بازی حس و حال معماگونه می داشتند. تنها مزیت بازی Suicide Guy: Sleepin’ Deeply در بحث گرافیک آن این است که اول شخص است و درواقع شما احساس می کنید خودتان در حال حل معماها و پیش رفتن در میدان چالش های بازی Suicide Guy: Sleepin’ Deeply هستید.

اما با این حال خود این مزیت نیز دچار مشکل هایی است از جمله اینکه بهتر بود که لغزش های دوربین در مواقع پرش یا حرکت های سریع بیشتر می شد تا گیمر بتواند چالش های موجود و تنش حاکم بر شرایط را به خوبی احساس کند. صدا گزاری Suicide Guy: Sleepin’ Deeply هم مانند سایر ویژگی های بازی ناقص است. و بازی حتی در نمایش آنچه که ما در بازی های معمایی سالهای خیلی دور دیده ایم قاصر است.

به طور کلی بازی فاقد هرگونه خلاقیت چه در بحث داستان و موضع و چه در روایت است و می شود گفت که بازی Suicide Guy: Sleepin’ Deeply از آن دست بازی هایی است که همانطور که کسی متوجه بودنشان نمی شود نبودشان نیز کسی را نخواهد رنجاند.

موسیقی متن فیلم با ملودی های تکراری ، به طور کلی ، و نت های با صدای بالا که در طول یک سطح اسباب بازی بارها و بارها پخش می شوند ناخوشایند است. در طول سطح سوم ، موسیقی حتی اصلاً پخش نمی شد. برای اینکه بتوان بر تنش حاکم بر فضای معماگونه یک بازی افزود بهترین کار پس از فضاسازی درست بهره گیری از موسیقی متن مناسب است.  اما مانند تمام ویژگی های ناقص ذکر شده در این بحث نیز بازی Suicide Guy: Sleepin’ Deeply ضعیف عمل کرده است.

اگر از آن دسته افراد هستید که طرفدار بازی های معما گونه و پازل هستید و می خواهید که سفری داشته باشید بر ماجراجویی بسیار ساده برای بیدار کردن یک مرد که در رویا هایش گیر کرده است بازی Suicide Guy: Sleepin’ Deeply ممکن است گزینه مناسبی برای شم باشد.

حرف آخر

اگر خیلی سخت گیرانه به بازی Suicide Guy: Sleepin’ Deeply نگاه نکنیم شاید بتوان گفت گیم پلی بازی دقایقی می تواند شما را سرگرم کرده و درگیر آن شوید. اما اگر بخواهیم به این شیوه پیش برویم صنعت گیم هیچ گاه شاهد پیشرفت و نوآوری نخواهد بود.

Verdict

If we do not look at Suicide Guy: Sleepin ‘Deeply very strictly, we can say that the gameplay can entertain and engage you for a few minutes. But if we want to proceed in this way, the game industry will never see progress and innovation

4.5

نقاط قوت

  • گیم پلی نسبتا روان

نقاط ضعف

  • داستان ضعیف و کلیشه ای
  • موسیقی خیلی ضعیف
  • گرافیک ابتدایی و ضعیف
4 گرافیک
6 گیم پلی
5 داستان
3 موسیقی