نقد و بررسی بازی Call of Duty: Modern Warfare II

نقد و بررسی بازی Call of Duty: Modern Warfare II

کمتر گیمری در سراسر دنیا می توان یافت که حداقل یکی از نسخه های فرانچایز محبوب و پرطرفدار Call of Duty را بازی نکرده باشد، مجموعه ای که نسخه اول آن در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و تا به امروز ۱۹ نسخه مختلف آن در دسترس طرفداران قرار گرفته است. این مجموعه در طول نوزده سال انتشار خود با فراز و نشیب های زیادی روبرو شده که کمی جلوتر توضیح خواهم داد. جدیدترین نسخه این بازی Call of Duty: Modern Warfare II نام دارد که توسط استودیوی نام آشنای Infinity Ward ساخته شده و به طور جهانی در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۲ منتشر شد و به نظر می رسد حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد. در ادامه با نقد و بررسی این بازی در وب سایت Gamingles با ما همراه باشید.
همانطور که می دانید، بنابر تصمیم کمپانی ناشر اکتیویژن توسعه سری کالاف دیوتی وارد یک چرخه سه ساله شده که تقریبا هر سال یک نسخه از آن منتشر می شود. در این چرخه سه استودیوی Sledgehammer Games، Treyarch و Infinity Ward حضور دارند که هر استودیو سه سال فرصت دارد تا بازی کالاف دیوتی خود را منتشر کند. توسعه نسخه امسال این فرانچایز بر عهده استودیوی اینفینیتی وارد بود.

وظیفه توسعه Call of Duty: Modern Warfare II 2022 برعهده استودیوی Infinity Ward بوده که طرفداران سری کالاف دیوتی کاملا با این اسم آشنایی دارند. ولی اکثر اعضای تشکیل دهنده این استودیو همان افرادی نیستند که شاهکار Call of Duty: Modern Warfare II 2009 را خلق کردند، دو مهره کلیدی اصلی این استودیو، Vince Zampella (موسس استودیوی Respawn Entertainment) و Jason West بودند که در همان سال ۲۰۰۹ به علت کشمکش و اختلافی که با کمپانی ناشر Activision پیدا کردند، از این استودیو اخراج شدند. این دو نفر نقش اساسی ای در پیدایش و توسعه هر دو نسخه Modern Warfare داشتند که بنابر سیاست های نادرست شرکت اکتیویژن، این دو نفر استودیوی اینفینیتی وارد را رها کردند. از این پس اشخاص دیگری جایگزین این دو فرد شدند و به نوعی یک تعدیل نیرو انجام شد. ولی با این وجود استودیوی اینفینیتی وارد همراه با اعضای جدید خود موفق شد Call of Duty: Modern Warfare 2019 را عرضه کند که تقریبا توانست سری کالاف دیوتی یا ندای وظیفه را از سقوط نجات دهد. این نسخه نه تنها از نظر داستان و گیم پلی، بلکه از نظر پشتیبانی بعد از انتشار هم یک تحول بزرگ برای مجموعه کالاف دیوتی بود. بازی نمرات خوبی دریافت کرد و بخش کمپین و مولتی ‌پلیرش غالبا با نظرات بسیار مثبتی مواجه شدند. همچنین این استودیو هدایت توسعه نسخه امسال ندای وظیفه را بر عهده داشته که دنباله ‌ای برای بازی Call of Duty: Modern Warfare است که در سال ۲۰۱۹ منتشر شده بود. هر دو بازی ساخته شده توسط این شرکت در واقع بازنگری (ریبوت) بازی‌های معروفی به همین نام هستند.
ابتدا کمی راجع به مفهوم ریبوت صحبت می کنیم. دقت داشته باشید منظور از Reboot یا بازآفرینی این نیست که مثلا یک بازی در ادامه نسخه قبلی خود باشد، بلکه منظور این است که سازندگان بیشتر جنبه‌ های مختلف نسخه اصلی بازی را کاملا تغییر می ‌دهند تا آن را مطابق سلیقه مخاطبان جدید سازند، در این میان شخصیت ها دست خوش تغییرات نمی شوند. برای مثال بازی DOOM 2016 یک ریبوت برای نسخه اصلی این بازی که در سال ۱۹۹۳ منتشر شده بود، محسوب می شود که در آن گرافیک به طور کامل بروز شده و همچنین عمق بیشتری به داستان و المان های گیم پلی بازی اضافه کرده است. پس در نسخه های ریبوت بخش داستانی از نو تعریف شده و داستانی جدید از همان شخصیت های قبلی را روایت می کند. پس نسخه ۲۰۲۲ یک بازآفرینی یا ریبوت برای نسخه ۲۰۰۹ به حساب می آید و با یک بازی کاملا جدید منتها با همان شخصیت های معروف قبلی روبرو هستیم. در این مقاله فقط به بررسی بخش کمپین داستانی بازی پرداخته ایم و صحبتی از بخش چندنفره به میان نمی آید.

اگر Call of Duty: Modern Warfare 2019 را بازی کرده باشید، حتما با این جمله موافقید که این نسخه بهترین تجربه تک ‌نفره و داستانی را در کل مجموعه Modern Warfare به ما ارائه داد – چیزی که توسط همتایان این فرنچایز یعنی Black Ops Cold War و Vanguard در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ روی آن تاکید شده بود. ۲۰۲۲ Call of Duty: Modern Warfare II یک بازی استثنایی و یک جانشین شایسته برای نسخه قبلی خود محسوب می شود. بازی گرافیک و جنبه های واقع گرایانه فوق العاده ای را به نمایش می گذارد که بسیاری از طرفداران سال ها منتظرش بودند. تمام حالت هایی اضافه شده و محتواهایی که قرار است در آینده منتشر شوند، نوید بخش ساعت های طولانی اما سرگرم کننده را به پلیرها می دهد.

در بخش داستانی و کمپین تک نفره بازی ۱۷ ماموریت وجود دارد که هر کدام روایتگر بخشی از داستان اصلی هستند. چون این بازی ریبوت نسخه ۲۰۰۹ محسوب می شود، بازگشت شخصیت‌ های شناخته‌ شده‌ و معروف این سری را شاهد هستیم. وقایع داستانی بازی حدود سه سال پس از انتهای داستان Modern Warfare 2019 رخ می دهد و از تاریخ ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۲ آغاز می شود، اگر نسخه ۲۰۱۹ را بازی کرده باشید، حتما به یاد دارید در انتهای بخش داستانی با کاپیتان پرایس تماس گرفتیم که او در حال جمع آوری اعضای گروه ضربت ۱۴۱ بود، با این هدف که با تهدید ناشی از دشمن اصلی تان یعنی Zakhaev junior مبارزه کنند. حال پس از گذشت حدود سه سال در MW II اعضای این گروه به طور کامل دور هم جمع شده و باری دیگر این گروه نام آشنا تشکیل شد و آماده انجام عملیات های خطرناک در سراسر دنیا هستند. این گروه Task Force 141 یا گروه ضربت ۱۴۱ تازه ایجاد شده برای ردیابی و نابودی یک تروریست ایرانی که به نوعی به مجموعه ای از موشک های هسته ای آمریکایی دست یافته، فرستاده می شود.
اجازه دهید کمی راجع به گروه ضربت ۱۴۱ صحبت کنیم که اعضای تشکیل دهنده آن جزو خاطره انگیزترین و مشهورترین شخصیت های سری کالاف دیوتی محسوب می شوند. اولین فردی که قصد معرفی اش را داریم، شخصیت محبوب Simon Ghost Riley است، او یکی از برجسته ترین اعضای گروه ضربت ۱۴۱ است، اطلاعات زیادی در مورد او در دسترس نیست، به غیر از اینکه به عنوان یک گرگ تنها کار می کند و قصد ندارد همیشه با بقیه اعضای گروه و پا به پای آنها حرکت کند و به نوعی با آنها چشم تو چشم شود. اما او در این نسخه جدید در می یابد که دیگر نمی تواند به عنوان یک ارتش تک نفره کار کند و به همین علت کلونل Alejandro Vargas مکزیکی را فرا می خواند. وارگاس یک شخصیت کاملاً جدید برای MW II می باشد که توسط گوست وارد گروه شده است. این گروه ضربت، یک گروه عملیاتی ویژه متشکل از سربازان نخبه از کشورهای مختلف است که برای انجام یکسری ماموریت ها فراخوانده می شوند. Ghost در این نسخه جدید از دستورات Kate Laswell که تا حدودی برای سازمان سیا کار می کند، پیروی می کند و عمدتاً ژنرال شپرد که بخشی از ارتش ایالات متحده است نیز درگیر این مسئله است. در اینجا ژنرال شپرد دیگر آن آدم خائنی که در MW 2 2009 بود، نیست و در این نسخه شخصیتی کاملا متفاوت دارد. نفر بعد کاپیتان John Price معروف است که از نسخه اول کالاف دیوتی تا به حال در این مجموعه حضوری پررنگ دارد. کاپیتان پرایس رهبر گروه ضربت ۱۴۱ است و اغلب ترجیح می دهد کار را به روش خودش انجام دهد.

عضو دیگر گروهبان Kyle ‘Gaz’ Garrick است که پس از حمله کاراکتر Qatala به سیرک پیکادیلی در MW 2019 به تیم براوو کاپیتان پرایس پیوست. او که همیشه در انجام تمام ماموریت ها با پرایس همراه بوده، در انجام ماموریت معروف بازیابی سلاح های شیمیایی دزدیده شده، استعداد خود را ثابت کرد و به همین منظور اولین انتخاب او برای پیوستن به گروه ضربت ۱۴۱ بود. نفر بعدی John ‘Soap’ MacTavish شخصیت اصلی قابل بازی سه گانه اصلی Modern Warfare بود که در این نسخه دوباره بازگشته. Soap که توسط کاپیتان پرایس به عنوان یک تیرانداز ماهر و متخصص ایجاد خرابی توصیف می شود، در این نسخه جدید ماموریت های مبتنی بر مخفی کاری بیشتری را انجام می دهد.
همچنین در این نسخه شخصیت جدید دیگری به نام Graves معرفی می شود که به عنوان متحد گروه ضربت ۱۴۱ است، در اصل او یک پیمانکار نظامی خصوصی مرتبط با شرکت Shadow است. Shadow Company همان شرکتی بود که در نسخه سال ۲۰۰۹ به جنرال شپرد کمک کرد تا به اعضای گروه ضربت ۱۴۱ خیانت کند. در MW 2019، کاراکتر Kate Laswell ناظر بخش فعالیت‌های ویژه سازمان CIA بود و رابطه کاری نزدیکی با پرایس داشت و به او اجازه تشکیل Task Force 141 را داد. حال پس از گذشت سه سال در MW 2، او رئیس ایستگاه CIA است و با گروه ضربت ۱۴۱ وارد میدان مبارزه می شود. شاید به خاطر داشته باشید چگونه ژنرال شپرد خیانتکار به اعضای گروه ضرت ۱۴۱ در MW 2 2009 خیانت کرد و او بعداً در پایان بازی به قدرت خود رسید. اما در MW II 2022 یک نسخه متفاوت از این شخصیت را شاهد هستیم.

خب به ادامه مبحث داستان بازگردیم، همانطور که گفتیم، خط داستانی MW II 2022 پس از حمله ایالات متحده به یک ژنرال ایرانی و کشته شدن او آغاز می شود و به همین منظور دولت ایران، وعده گرفتن انتقام می ‌دهد و در اینجاست که گروه Task Force 141 با نیروهای ویژه مکزیکی هم تیم می ‌شوند تا تهدید به وجود آمده را متوقف کنند. در طول بخش کمپین، گروه ضربت ۱۴۱ با نیروهای ویژه مکزیکی و شرکت Shadow متحد می شوند تا به سراسر جهان سفر کنند. آنها به خاورمیانه، اروپا، مکزیک و ایالات متحده می روند تا از وقوع بحران جهانی جلوگیری کنند. در طول انجام این ماموریت ‌ها، اعضای تیم هدایت هواپیماهای جنگی مسلح را بر عهده می گیرند، در یک کاروان به مبارزه می پردازند، اهداف با ارزش را شناسایی می کنند و عملیات های مخفی زیر آب را انجام می دهند. برای زنده ماندن در این وضعیت ها باید به یک «اپراتور واقعی Tier One» تبدیل شوید. بخش کمپین MW 2019 به گونه ای طراحی شده بود که محرک باشد و بازیکنان را در موقعیت های پراسترس و ناراحت کننده قرار دهد، اما در MW 2 اعضای گروه ضربت ۱۴۱ «کارهای قهرمانانه و شاید ناخوشایند» انجام می دهند، اما باید بدانید آنها انسان معمولی هستند، نه ابرقهرمان و بنابراین انتظارات خود را پایین بیاورید.
بخش داستانی این نسخه در خیلی از قسمت ‌ها استانداردهای جدیدی را تعریف می‌ کند و حتی در مواقعی فرمول موفق سری MW را به اوج خود می رساند. اما متاسفانه این خلاقیت در دو نیمه بازی با هم در تضاد هستند و نوعی سازگاری میان آنها به وجود می آید. به طوری که در نیمه اول، همان حسی را که یک بازی کالاف دیوتی قدیمی به ما القا می کرد، تجربه می کنیم. اما در نیمه دوم اوضاع فرق می کند و از خود می پرسید آیا دارم «کال آو دیوتی» بازی می‌ کنم یا خیر. بیشتر قسمت های گیم پلی بازی MW II به صورت مخفی کاری انجام می شوند و دیگر خبری از آن یک تنه وارد میدان نبرد شدن و جنگیدن نیست. البته وجود این بخش های مخفی کاری نقص حساب نمی شود، ولی چون طرفداران ندای وظیفه دل خوشی از مخفی کاری و پیشروی آهسته ندارند، احتمالا از این قسمت ها لذت نمی برند، ولی برای بقیه پلیرها فوق العاده جذاب است. این مراحل مخفی کاری در نیمه دوم داستان قرار دارند. در مجموعه می توان گفت بخش داستانی کمپین بازی فوق العاده طراحی شده و تجربه آن برای هر پلیر طرفدار سری ندای وظیفه واجب است.

حال به بخش گیم پلی بازی می پردازیم: سیستم حرکت کردن در بازی Modern Warfare 2 کمی متفاوت با سه نسخه قبلی است. در این نسخه دیگر خبری از مکانیزمهای حرکتی slide-cancelling (لیز خوردن روی زمین و همزمان شلیک کردن)، دویدن برای مدت بسیار طولانی و تعدادی مکانیزم جدید مثل Dolphin Diving (در نسخه های قدیمی بازی وجود داشت، انتقال مستقیم از حالت دوندگی به حالت درازکش) و آویزان شدن از لبه ها به جای بالا رفتن از آنها، نیست. با اینکه مکانیزم های جدید تنوع بیشتری را ارائه می دهند، نمی توان از آنها در حالت حمله استفاده کرد. در میان تمام موارد گفته شده تنها مکانیزم slide-cancelling خیلی به کار می آمد که متاسفانه در این نسخه حذف شده و جایگزینی هم برایش در نظر گرفته نشده، از این نظر در مقایسه با سه نسخه قبلی، با یک کالاف دیوتی با گیم پلی نسبتا آهسته روبرو هستیم که شاید به مذاق طرفداران قدیمی این مجموعه خوش بیاید.
ولی سیستم گان پلی بازی فارغ از کلاس اسلحه مورد نظر، بسیار روان، نرم و جذاب کار شده و به لطف ویژگی های جدید، شلیک با سلاح ها واقع گرایانه تر شده و از لحاظ سرعتی نیز بهبود چشم گیری در آن دیده می شود. از نحوه روایت داستان و سیستم گان پلی گرفته تا نحوه کارکرد سلاح ‌ها، MW 2 در مقایسه با دو بازی Cold War و Vanguard عملکرد بسیار بهتری داشته و یک پله از آنها بالاتر است، چرا که در این نسخه ریبوت، شاهد بازگشت شخصیت های قدیمی و فوق العاده پرطرفدار سری ندای وظیفه هستیم و این موضوع روی میزان محبوبیت MW II تاثیر بسزایی داشته است.
از نظر درجه سختی نیز MW II دشوارتر از نسخه های قبلی است و حتی روی پایین ترین درجه سختی هم ممکن است با مرگ های ناگهانی روبرو شوید که اصلا انتظارش را هم ندارید. در کل این نسخه، به لطف استفاده از شخصیت های نام آشنای این سری و طراحی استثنایی مراحل، بعضی از بهترین لحظات کل مجموعه Modern Warfare را برای شما به ارمغان می آورد.
از نظر گرافیکی و صداگذاری نیز تجربه سمعی و بصری بازی واقعا شگفت انگیز است. هر محیطی، خواه روستای متروک مکزیکی باشد یا یک کافه کنار کانال آمستردام، با جزئیات فوق العاده ای ارائه شده است. صداگذاری بخش های مختلف بازی بسیار عالی و دقیق کار شده و حتی می توانید کوچکترین صداها مثل صدای قدم های دشمن در حین پایین آمدن از پله ها را به خوبی می شنوید. در کل بازی کاملا بهینه بوده و افت فریم یا مشکلات فنی ای در بخش های مختلف آن به چشم نمی خورد.

حرف آخر

Call of Duty: Modern Warfare II دنباله ای شایسته برای ریبوت نسخه ۲۰۱۹ است که بار دیگر تسلط استودیوی Infinity Ward را در ساخت بهترین نسخه های فرانچایز کالاف دیوتی تایید می کند. با یک کمپین سرگرم کننده، عملکرد فنی خوب و حالت چند نفره مملو از محتوا بازی حرف های زیادی برای گفتن دارد. ما مثل همیشه همان احساس یک بازی کالاف دیوتی جذاب و سرگرم کننده را داریم که برای برخی فوق العاده خواهد بود و برخی دیگر را خسته می کند. MW II را می توان آغازگر دوران جدیدی برای سری کالاف دیوتی در نظر گرفت.

Verdict

Call of Duty: Modern Warfare II is a worthy sequel to the 2019 reboot, which once again confirms Infinity Ward’s mastery in making the best versions of the Call of Duty franchise. With a fun campaign, good technical performance and a content-packed multiplayer mode, the game has a lot to say. As always, we have the same feeling of an engaging and fun scrolling duty game that will be great for some and boring for others. MW II can be considered as the beginning of a new era for Kalaf Duty series

8.8

نقاط قوت

  • بخش کمپین داستانی فوق العاده جذاب
  • طراحی بصری و صوتی خیره کننده
  • تیراندازی و گان پلی بازی بسیار عالی کار شده
  • صداگذاری و صداپیشگی عالی شخصیت ها
  • بازگشت برخی از ماموریت های نوستالوژیک

نقاط ضعف

  • تعداد سکانس های مخفی کاری زیاد است
  • ساختار کمپین بیش از حد آشنا است
  • حالت ها و ویژگی‌های بخش چند نفره در زمان انتشار بازی در دسترس نیستند
  • برخی ماموریت‌ها بیش از آنکه چالش برانگیز باشند، می توانند خسته ‌کننده باشند
8.5 گرافیک
9 گیم پلی
8.5 داستان
9 موسیقی